Mitä Physiopilates on?

Pilates on alun perin Joseph Pilateksen (1880-1967) luoma kehonhallintamenetelmä, jonka tavoitteena on kehittää voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. Se perustuu kehonkeskustan hallintaan ja vahvistaa kehon syviä lihaksia.

Pilates-menetelmä sopiiniin tavalliselle liikkujalle kuin urheilijallekin. Sen avulla on mahdollista oppia käyttämään kehon lihaksia ja niveliä tasapuolisesti, jolloin liian aktiiviset lihakset rentoutuvat ja keskivartalon ryhtiä tukevat lihakset vahvistuvat.

Pilates liikkeiden teho perustuu kuuteen periaatteeseen: tarkkuus, keskittyminen, kehon keskustankäyttö, kontrolli, liikkeen virtaus ja hallittu hengittäminen.

Fysiovoimala, fysiopilates Fysiovoimala, fysiopilates Fysiovoimala, fysiopilates Fysiovoimala, fysiopilates Fysiovoimala, fysiopilates Fysiovoimala, fysiopilates Fysiovoimala, fysiopilates Fysiovoimala, fysiopilates
 

Mitä PhysioPilates on?

PhysioPilates on liikuntaa, jossa Pilates harjoitteluun on yhdistetty fysioterapeuttinen osaaminen. Ohjaajana toimii PhysioPilates -koulutuksen saanut fysioterapeutti. PhysioPilates -ohjaaja osaa antaa yksilöllistä ohjausta huomioiden asiakkaan tuki- ja liikuntaelinvaivat.

PhysioPilates voi olla pienryhmäharjoittelua, jolloin ryhmässä on maksimissaan 12 henkeä tai yksilöllistä ohjausta, jossa asiakkaan erityistarpeeton huomioitu vielä tarkemmin. PhysioPilates -harjoittelu voi toimia fysioterapiantukena, se voi olla ennaltaehkäisevää tai kuntoa kohottavaa harjoittelua.

Fysiovoimala, fysiopilates Fysiovoimala, fysiopilates Fysiovoimala, fysiopilates Fysiovoimala, fysiopilates
 

Physio-Pilates tähtää laatuun ohjauksessa, sillä jo alkeistuntien ohjaajilla on takanaan 3,5 v. fysioterapiatutkinto, sekä vähintään 100h PhysioPilates -koulutusta. Koulutuksenkoko laajuus ohjaajalle on 300h.

PhysioPilates -tuote on kehitetty vuonna 2008 vastaamaan terveysliikunnan nykytarpeeseen ja se pohjautuu uusimpaan tutkimus-tietoon tuki- ja liikuntaelinharjoittelusta.