PhysioFit

PhysioFit on musiikin tahdissa tapahtuvaa pienryhmäliikuntaa. Ryhmää ohjaa PhysioFit koulutuksen saanut fysioterapeutti, joka hyödyntää omaa ammattitaitoaan ohjauksessa. Ryhmän koko on maksimissaan 10 henkeä, jolloin ohjaaja pystyy antamaan ohjeita myös yksilöllisesti huomioiden asiakkaan mahdolliset tuki- ja liikuntaelinvaivat.

PhysioFit -tunti

PhysioFit on fysioterapeuttien kehittämä selkä-, niska- ja nivelystävällinen jumppatunti. Tuntirakenne on standardoitu. Harjoiteltavat liikkeet ovat selkeitä perusliikkeitä, joita tukee huolellisesti valittu, iloinen musiikki. Pystyasennossa tehtävillä toiminnallisilla harjoitteilla pyritään kehittämään kehonhallintaa sekä tasapainoa ja pilatestyyppisillä lattialiikkeillä pyritään parantamaan voimaa ja liikkuvuutta. Tavoitteena on parantuneen kehonhallinnan kautta edistää hyvinvointia ja hyvää oloa.

PhysioFit -tunnille myös lääkärin lähetteellä

PhysioFit voi olla ennaltaehkäisevää ja työkykyä ylläpitävää toimintaa tai se voi olla aktivoivaa fysioterapiaa kuntoutuksen tukena. Ryhmiä voidaan muodostaa erilaisten diagnoosien, kehon toimintahäiriöiden, yksilöiden kunnon tai taitotason perusteella. PhysioFit soveltuu niin työterveyshuoltoon työpaikan tykyliikunnaksi kuin fysikaalisiin hoitolaitoksiin, terveyskeskuksiin tai kylpylöihin laadukkaaksi ryhmäliikunnaksi. Kuntouttavaan ryhmään on mahdollista saada lääkärin lähete.

Ohjaajien koulutuksesta vastaa Suomen Terveysliikuntainstituutti Oy, joka on järjestänyt PhysioFit (aikaisemmin FysioKimppa) koulutusta jo vuodesta 1986 lähtien.